Slide background

Grip op je gezondheid

Anatomie, emoties en bewustwording

Wie is Jeroen Kamil?

Ik ben Jeroen Kamil (1958, geboren en getogen in Wageningen). In mijn jeugd was ik meestal buiten en mijn middelbare school periode werd bepaald door sport en dan met name hockey. Na het VWO studeerde ik in Utrecht fysiotherapie en als fysiotherapeut verhuisde ik al spoedig naar Chur in Zwitserland. Daar werkte ik in een ziekenhuis en particuliere praktijk en startte ik in 1985 met de opleiding Osteopathie. De osteopathie heeft mij veel handvatten gegeven bij mijn zoektocht naar de diepere oorzaak van klachten.

In 1988 startte ik mijn eigen praktijk in Davos en werd golf mijn passie. In dat jaar ontmoette ik ook René van Luijn (mijn zielsmaatje en leermeester). Eind 1993 verhuisde ik weer naar Nederland, inmiddels getrouwd en vader van Paco. Ik begon mijn praktijk osteopathie in Oosterbeek. Door René was ik in aanraking gekomen met Ki-training en Chi Neng Qigong. Voor hem een noodzaak om met zijn taaislijmziekte (hij had nog  maar 1 long waarvan maar 1/3e functioneerde) met een minimum aan inspanning het maximale uit zijn leven te halen. Bij mij hebben beide disciplines mij vooral geleerd hoe ik beter met mijn energie om kon gaan tijdens mijn werk en in mijn sport. Samen met René heb ik de opleiding tot instructeur Chi Neng Qigong gedaan. Inmiddels werd ik in 1997 vader van mijn tweede zoon Josha en begon ik mijn praktijk voor osteopatie in Velp.

Inmiddels ben ik docent aan het Chi Neng Instituut waar ik voor de Level 2 opleiding de workshop Anatomie, emoties en bewustwording geef. Verder geef ik in het Banyan centre for health &happiness samen met een deskundig health team de 5 daagse retreat Grip op je gezondheid. Op een prachtige locatie komen de deelnemers tot rust en krijgen ze inzicht in de wisselwerking tussen lichaam en geest, stressvermindering, gezondheid en voeding. Het programma bestaat uit veel individuele behandelingen en consulten, vier workshops en vrije toegang tot de spa. Er kunnen maximaal vier deelnemers aan meedoen. Voor mij is dit de ultieme manier om een permanente verandering teweeg te kunnen brengen bij mensen die moe zijn, gestresst of kampen met gezondheidsproblemen.

Mijn missie is anderen te behandelen en stimuleren op weg naar gezondheid en geluk.

Jeroen Kamil DO mro

 

Opleidingen/werk

  • 1970-1977 VWO Wageningen
  • 1977-1982 studie Fysiotherapie SUPA Utrecht
  • 1984-1993 werkzaam als fysiotherapeut in Chur en Davos (eigen praktijk), Zwitserland
  • 1985-1992 studie Osteopathie aan het Flanders International College of Osteopathy (FICO), Antwerpen
  • 1999-2001 bestuurslid en medeoprichter Nederlandse Associatie van gediplomeerd Osteopaten (NAGO)
  • 1993-1998 eigen praktijk voor Osteopathie Oosterbeek
  • 1998-heden eigen praktijk voor Osteopathie Velp